DET ÄR DAGS ATT VI VAKNAR OCH TAR VÅRT ANSVAR NU! | Annika Larsen
Annika

Annika Larsen

Annons

DET ÄR DAGS ATT VI VAKNAR OCH TAR VÅRT ANSVAR NU!

Jag vet knappt hur jag ska börja, jag känner mig arg, ledsen och samtidigt ännu mer inspirerad till att arbeta med kost och hälsa.

Jag har precis sett dokumentären Fed Up, om ni inte sett den så bara måste ni göra det. Den handlar om den ökade barnfetman i världen, vad det beror på, hur industrin köper våra politiker för att kunna tjäna mera pengar på oss och våra barns bekostnad.

I filmen pratar en 12 årig flicka om hur hon försöker gå ner i vikt. Hon simmar fyra gånger i veckan och är ute och går med familjens hundar, hon har försökt ändra kosten men ändå går hon inte ner i vikt. Hon väger 96 kilo. Alltså det är lika mycket som jag vägde på förlossningen med Bruce och då hade jag lagt på mig över 33 kilo! När hon gråtandes pratar om hur svårt hon har det rinner tårarna på mig med.

I skolan serveras hon mat från McDonalds och Pizza hut till lunch. Det är helt sjukt. Har aldrig känt mig så glad och tacksam för den underbara mat vår förskola har. Vår kokerska som lagar mat från grunden, grönsaker till varje måltid och så det sockerförbudet som gäller. Att jag inte håller med om lättmjölk och margarin är en sak men dem får i alla fall lagad mat och mycket ekologiskt också.

Ärligt, tänk pommes och hamburgare till lunch varje dag, lägg till en stor cola på det, ingen människa mår bra av det. Men även om vi har bra mat i våra förskolor och skolor här i Sverige så är det ett faktum att problemet ökar här också. Vi och våra barn blir allt fetare. Vad beror det på?

Precis som i filmen tror jag på socker, läsk och all processad mat med så många olika typer av socker och tillsatser i som gör oss beroende. Sjuka och beroende. Man behöver inte heller vara fet för att bli sjuk, fetma kan sitta på insidan också.

Nej, det är dags att vi vaknar upp och tar vårt ansvar. Det är våra barn det handlar om. Deras hälsa. Deras välmående. Deras framtid.

 Eftersom industrin verkar fri att göra precis som den vill och sälja skit till oss som gör oss sjuka är det dags för oss att sluta köp skiten och laga mat från grunden. Det är egentligen inte så svårt och behöver heller inte kosta mer. Det är dags för oss att sätta ner foten. Vi vill inte ha eran skit.

Börja med att se Fed Up, ni hittar den på Netflix och Fed Ups hemsida finns HÄR.

Sen kan vi gå vidare efter det. Det är dags att vi tar vårt ansvar nu innan det är för sent. Våra barns liv hänger på det.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Annika

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats